Perheluistelu

Perheluistelussa yhdistyy lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus! Samaan aikaan luistelukoulun alkeisten kanssa vanhemmilla on mahdollisuus osallistua lauantaisin aikuisten alkeisryhmän tunneille kaukalon toisessa päädyssä.

Luisteluharrastus alkaa luistelukoulun alkeisryhmästä, jossa opetellaan luistelun perusteita leikkien ja pelien kautta erilaisia teemoja käyttäen. Luistelukoulussa opitaan luistelemaan eteen- ja taaksepäin luistelun perusteet sekä suunnanvaihto, turvallinen kaatuminen, jarruttaminen, kahden jalan tasahyppy, yhdellä jalalla liukuminen, kyykkyliuku sekä pyöriminen. Luistelukoululaiset pääsevät myös osallistumaan seuramme joulu- sekä kevätnäytöksiin. Luistelukoululaisia ohjaavat lajikoulutetut ohjaajat, joilla on itsellä vahva luistelutausta. Lisäksi apuohjaajina toimivat aktiviiset kilpaluistelijamme.

Aikuisten luistelukoulussa harjoitellaan luistelun sekä taitoluistelun perusteita monipuolisten harjoitteiden kautta ja pidetään yllä peruskuntoa. Ryhmässä opetellaan oikeaoppista luistelutekniikkaa, taitoluistelun perusaskeleita sekä yksöishyppyjen alkeita. Hyppääminen ei kuitenkaan ole pakollista. Aikuisten luistelukoulu ei osallistu seuran järjestämiin joulu- ja kevätnäytöksiin.

Luistelukoulussa on käytössä teemakalenteri, jonka voi löytää nettisivujen lisäksi myös seuramme sosiaalisen median alustoilta. Teemakalenteriin on merkitty joka viikolle oma teema, jonka mukaan tunnit suunnitellaan lapsille mielekkäämmiksi. Teemakalenteria kannattaa muistaa vilkaista viikottain, sillä joskus teemana voi olla vaikkapa pehmolelupäivä, jota varten lapsi saa ottaa oman pehmolelun mukaansa kotoa. Teemakalenterissa näkyvät myös ennakkoon tiedossa olevat poikkeukset aikatauluissa.

Luistelukoulun alkeisista noustaan Taitoluistelukouluun tai Koululaisiin valmentajien suosituksella, kun luistelun perusteet ovat hallussa. Aikuisten alkeisryhmästä voi taitojen karttuessa siirtyä harjoittelemaan edistyneempien aikuisluistelijoiden ryhmään Ice Team Lafitèen.

Vaatimukset:

  • Ei taitovaatimuksia kumpaankaan ryhmään
  • Lapsen tulee pärjätä jäällä ilman vanhempaa

Luistelukoululaisen ikäsuositus: 3–5v.

Heinolan Taitoluistelijat ostaa kootusti luistelukoululaisille Suomen Taitoluisteluliiton luistelukoulupassit, joihin sisältyy myös vakuutus. Passi on tarkoitettu 1–2 kertaa viikossa harjoitteleville alle 15-vuotiaille luistelukoululaisille. Aikuisten alkeisryhmässä (myös perheluisteluun osallistuvilla vanhemmilla) oma tapaturmavakuutus ja harrasteluistelupassi ovat kuitenkin pakollisia ja ostettava Suomen Taitoluisteluliiton sivuilta itse! Passin ja vakuutuksen tulee olla voimassa ennen harjoituksiin osallistumista.


Vastuuvalmentajat

Luistelukoulu: Sini Liikola

Aikuisten alkeisryhmä: Laura Uski ja Johanna Uski