K2

K2-ryhmäläisiä syksyllä 2023.

Kilparyhmä 2 (K2) on ensimmäinen varsinainen kilparyhmä. Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia taitoluistelun elementtejä. Tavoitteena on hallita PT1, PT2 ja PT3, kaikki yksöishypyt ja vähintään kolme erilaista kaksoishyppyä sekä helpoimmat yhdistelmät. Pirueteista tavoitteena on osata perusasennot, jalanvaihdot sekä 2-tason yhdistelmäpiruetti. Oheisharjoitteluun kuuluu lajiharjoittelua, voimaharjoittelua, nopeus- ja ketteryysharjoittelua, tanssi sekä fysioterapia.

Kaikilla K2-ryhmäläisillä on oma kilpaohjelma ja ryhmäläiset kilpailevat aktiivisesti kauden aikana tinteissä, mineissä, B-silmuissa, A-silmuissa ja tähtisarjoissa. Ryhmäläiset käyvät kilpaluissa kauden aikana, jokainen omalla tahdillaan. Lisäksi ryhmäläisillä on omat henkilökohtaiset tavoitteet. K2-ryhmäläiset osallistuvat seuramme joulu -ja kevätnäytöksiin.

K2-ryhmään voi nousta Flipit-ryhmästä valmentajan suosituksella. K2-ryhmästä noustaan K1-ryhmään valmentajan suosituksella viimeistään 13-vuotiaana, mikäli taitotaso ja motivaatio ovat riittävät.


Vaatimukset:

  • Pärjää itsenäisesti jäähallilla ja kilpailuissa
  • Osaa PT1 askeleet (ei tarvitse vielä olla testisuoritusta tehtynä)
  • Kolme erilaista yksöishyppyä ja kaikkien yksöishyppyjen alkeet
  • Yhden asennon piruetit (vaaka, istuma, seisoma)
  • Motivoitunut ja sitoutunut harjoitteluun (jää- sekä oheisharjoittelu)
  • Haluaa kilpailla
  • Urheilua tukevat elämäntavat

Ikäsuositus: 6–12v. (lapsi pärjää jäähallilla itsenäisesti)


Vastuuvalmentajat

Laura Uski

Johanna Uski


Luistelijat kaudella 2023–2024

LuistelijaSarja
Aada Launia                               Tintit                                     
Sofia MäkinenMinit
Viola TölliTaitajat
Sanni RuuskanenTaitajat
Iida MattilaTaitajat
Saara KaivolaTintit
Elsa Koivisto
Saga ElfvengrenTintit


K2-ryhmässä oma tapaturmavakuutus ja harraste- tai kilpailupassi ovat pakollisia ja ostettava Suomen Taitoluisteluliiton sivuilta. Luistelija vastaa passin ja vakuutuksen hankkimisesta itse! Passin ja vakuutuksen tulee olla voimassa ennen harjoituksiin osallistumista.