Koululaiset

Koululaisten luisteluryhmä on suunnattu kouluikäisille aloittelijoille sekä jo luistelutaustaa omaaville harrastajille. Koululaisissa harjoitellaan luistelun perusteita monipuolisten harjoitteiden sekä leikkien ja pelien kautta. Tavoitteina on oppia sujuva eteenpäin luistelu, taaksepäin luistelu sekä kääntyminen ja suunnanvaihdot, sirklauksen perusteet eteen ja taakse ja yhdellä jalalla liukuminen eteenpäin sekä taaksepäin. Ryhmä harjoittelee kauden aikana myös taitoluistelun alkeita kuten kaaria, kolmosia ja kantakäännöksiä. Koululaisten luisteluryhmä pääsee osallistumaan seuramme joulu- ja kevätnäytöksiin. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa.

Koululaisissa on käytössä teemakalenteri, jonka voi löytää nettisivujen lisäksi myös seuramme sosiaalisen median alustoilta. Teemakalenteriin on merkitty joka viikolle oma teema, jonka mukaan tunnit suunnitellaan lapsille mielekkäämmiksi. Teemakalenteria kannattaa muistaa vilkaista viikottain, sillä joskus teemana voi olla vaikkapa pehmolelupäivä, jota varten lapsi saa ottaa oman pehmolelun mukaansa kotoa. Teemakalenterissa näkyvät myös ennakkoon tiedossa olevat poikkeukset aikatauluissa.

Ryhmää ohjaavat lajikoulutetut ohjaajat, joilla on itsellä vahva luistelutausta. Lisäksi apuohjaajina toimivat aktiviiset kilpaluistelijamme.

Koululaisista voi nousta valmentajien suosituksella Taitajat-harrasteryhmään.


Vaatimukset:

  • Osaa luistella eteenpäin ilman tukea
  • Pärjää jäällä ilman vanhempaa

Ikäsuositus: 6–12v. (lapsi pärjää jäällä ilman vanhempaa)


Vastuuvalmentaja

Matilda Niiranen


Heinolan Taitoluistelijat ostaa kootusti koululaisille Suomen Taitoluisteluliiton luistelukoulupassit, joihin sisältyy myös vakuutus. Passi on tarkoitettu 1–2 kertaa viikossa harjoitteleville alle 15-vuotiaille luistelukoululaisille.