Yleistä luistelukouluista

Luistelukoulujen kausi 2023-2024 

Syyskausi 2.9.2023–16.12.2023

Joulunäytös 10.12.2023

Kevätkausi 6.1.2024–31.3.2024

Kevätnäytös 24.3.2024

Tutustuthan myös huolella Tärkeää tietoa varusteista -osioon ennen hallille saapumista!


Ryhmät


Luistelukoulu

Luisteluharrastus alkaa luistelukoulun alkeisryhmästä, jossa opetellaan luistelun perusteita leikkien ja pelien kautta erilaisia teemoja käyttäen! Ryhmä on suunnattu 3–5-vuotiaille aloittelijoille.


Taitoluistelukoulu

Taitoluistelukoulu on suunnattu 4–6-vuotiaille innokkaille luistelijoille, joilla on luistelutaustaa n. 1 vuosi ja/tai luistelun perusasiat jo hallussa. Taitoluistelukoulussa harjoitellaan luistelun perusteita sekä taitoluistelun alkeita kaksi kertaa viikossa, niin jäällä kuin maallakin.


Koululaiset

Koululaisten luisteluryhmään ovat tervetulleet kaikki kouluikäiset aloittelijat sekä jo luistelutaustaa omaavat harrastajat!


Perheluistelu

Perheluistelussa yhdistyy lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus! Samaan aikaan lasten luistelukoulun kanssa vanhemmilla on mahdollisuus osallistua aikuisten alkeisryhmän tunneille.


Aikuisten alkeisryhmä

Aikuisten luistelukoulu on tarkoitettu jo 15 vuotta täyttäneille aloittelijoille tai jo hieman luistelutaustaa omaaville harrastajille. Aikuisten luistelukoulussa harjoitellaan luistelun sekä taitoluistelun perusteita monipuolisten harjoitteiden kautta ja pidetään yllä peruskuntoa.


Tarkemmat ryhmäkohtaiset infot löydät ryhmien erillisiltä sivuilta!

Tähän toimintaan ja perheiden luisteluharrastusta tukemaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.


Ohjeita vanhemmille


Jäähallille saapuminen

Luistelukouluun kannattaa tulla hyvissä ajoin noin 20 minuuttia ennen tunnin alkua. Luisteluvarusteet on hyvä laittaa huolella päälle, ettei tunnin aikana tarvitse esimerkiksi sitoa luistimia uudelleen. Turvallisuussyistä jäälle ei saa mennä ennen oman vuoron alkua. Luistelukoululaisilla on käytössä jäähallin pukuhuoneet 3 tai 4.

Ennen jäälle menoa purkka pois suusta!


Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan luistelukoulun toimintaa

Vanhempien paikka on kuitenkin katsomossa.  Poikkeuksista voi sopia ohjaajan kanssa etukäteen. Ulkokengissä jäälle meno on ehdottomasti kielletty! Opetuksen kannalta on parasta, jos lapset voivat keskittyä vain omaan ryhmäänsä ja ohjaajaansa.


Muutokset harjoitusajoissa

Seuran asioista tiedotetaan ensisijaisesti seuramme nettisivuilla, jossa pidetään ajankohtainen tieto näkyvillä. Sieltä löytyvät yhteyshenkilöiden tiedot, ryhmien viikkoaikataulut sekä mm. seuramme toimintalinjaus. Aikataulumuutoksista tiedotetaan myös seuramme sosiaalisen median alustoilla. Tarkista säännöllisesti mahdolliset muutokset, joita voi tulla kaudena aikana Peliittojen pelien tai kilpailujen vuoksi. Jo ennakkoon tiedossa olleet poikkeukset luistelukoulun ja koululaisten aikatauluissa ovat näkyvissä myös teemakalenterissa.


Vakuutukset ja harrastepassit

Kaikki 1–2 kertaa viikossa harjoittelevat alle 15-vuotiaat lapset, vakuutetaan seuran puolesta. Yli 15-vuotiailla ja/tai useammin kuin 1–2 kertaa viikossa harjoittelevilla on oltava omasta takaa tapaturmavakuutus sekä harrasteluistelupassi. Vakuutuksen ja harrastepassin voi myös ostaa settinä Suomen Taitoluisteluliiton sivuilta, jos voimassa olevaa luistelun kattavaa tapaturmavakuutusta ei vielä ole. Lisenssin myötä saat Taitoluistelulehden vuosikerran.


Joulu- ja kevätnäytökset

Kaikki halukkaat luistelijat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksissä. Luistelukoululaisten vanhemmille näytökset ovat maksullisia. Maksamalla seuran jäsenmaksun 20€/vuosi – näytöksiin pääsee ilmaiseksi.