Luistelukoulu

Luisteluharrastus alkaa luistelukoulun alkeisryhmästä, jossa opetellaan luistelun perusteita leikkien ja pelien kautta erilaisia teemoja käyttäen. Luistelukoulussa opitaan luistelemaan eteen- ja taaksepäin luistelun perusteet sekä suunnanvaihto, turvallinen kaatuminen, jarruttaminen, kahden jalan tasahyppy, yhdellä jalalla liukuminen, kyykkyliuku sekä pyöriminen. Luistelukoulu harjoittelee kerran viikossa. Luistelukoululaiset pääsevät myös osallistumaan seuramme joulu- sekä kevätnäytöksiin.

Luistelukoulussa on käytössä teemakalenteri, jonka voi löytää nettisivujen lisäksi myös seuramme sosiaalisen median alustoilta. Teemakalenteriin on merkitty joka viikolle oma teema, jonka mukaan tunnit suunnitellaan lapsille mielekkäämmiksi. Teemakalenteria kannattaa muistaa vilkaista viikottain, sillä joskus teemana voi olla vaikkapa pehmolelupäivä, jota varten lapsi saa ottaa oman pehmolelun mukaansa kotoa. Teemakalenterissa näkyvät myös ennakkoon tiedossa olevat poikkeukset aikatauluissa.

Luistelukoululaisia ohjaavat lajikoulutetut ohjaajat, joilla on itsellä vahva luistelutausta. Lisäksi apuohjaajina toimivat aktiviiset kilpaluistelijamme.

Luistelukoulun alkeisista noustaan Taitoluistelukouluun tai Koululaisiin valmentajien suosituksella, kun luistelun perusteet ovat hallussa.


Vaatimukset:

  • Ei taitovaatimuksia
  • Pärjää jäällä ilman vanhempaa (Vanhempi voi avustaa luistinten laitossa)

Ikäsuositus: 3–5v.


Vastuuvalmentaja/ohjaajat

Sini Liikola

K1-ryhmän luistelijat


Heinolan Taitoluistelijat ostaa kootusti luistelukoululaisille Suomen Taitoluisteluliiton luistelukoulupassit, joihin sisältyy myös vakuutus. Passi on tarkoitettu 1–2 kertaa viikossa harjoitteleville alle 15-vuotiaille luistelukoululaisille.