Heinolan Taitoluistelijoiden päivitetty toimitaohjeistus

19.1.2021

Heinola on nyt koronan kiihtymisvaiheessa. Kiihtymisvaiheessa olevalla alueella lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua mahdollisuuksien mukaan nykymuodossaan turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Aikuisten sisällä tapahtuva ryhmäharrastetoiminta pidetään keskeytettynä 15.2.2021 asti. Phhyky:n 18.1.2021 päivitetyt alueelliset ohjeet pääsette lukemaan oheisesta linkistä (https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/)

Käytännössä Heinolan Taitoluistelijoiden toiminnassa nykyiset suositukset tarkoittavat sitä, että;

1. MASKIT: Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12 -vuotiaita myös liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa (vähintään yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa). Urheilusuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää.

2. TURVAETÄISYYDET JA KÄSIHYGIENIA: Kaikessa toiminnassa tulee ottaa huomioon turvaetäisyydet sekä huolellinen käsihygienia.

3. EI SAIRAANA TAI LIEVÄOIREISENA HARJOITUKSIIN!

4. SAATTAJIEN JA HUOLTAJIEN MÄÄRÄÄ VÄHENNETÄÄN:

K1, K2, Flipit ja Taitajat:
Saapuvat hallille ilman saattajaa. Valmentajat auttavat heitä tarpeentullen varusteiden kanssa.

Luistelukoululaiset, Koululaiset ja Taitoluistelukoululaiset:
Vanhempi voi tuoda lapsen jäähallille sisään maski kasvoilla, lapselle voi auttaa luistimet sekä muut varusteet päälle ja lapsi voidaan saattaa jäälle. Tämän jälkeen huoltajien tulee poistua jäähallista. Katsomoon ei saa jäädä seuraamaan harjoituksia!

Jos lapsi tarvitsee apua pukeutumisessa esim. siirryttäessä jumpasta jäälle voi huoltaja tulla siksi aikaa käymään pukuhuoneessa. Tämän jälkeen huoltajan tulee taas poistua jäähallista.

Jotta luistelukoulut saadaan vietyä mielekkääsi ja turvallisesti läpi niin tässä asioita mitä haluaisimme nostaa esille:

- Seuralla ja valmentajilla on lasten huoltajien yhteystiedot, jos jostain syystä huoltajaa hallilla tarvittaisiin kesken harjoitusten. Lapsen takkiin olisi hyvä laittaa kiinni esim. maalarinteipillä huoltajan/saattajan puhelinnumero. Näin osaamme soittaa juuri oikealla henkilölle, joka on vastuussa lapsen harjoituksiin tuonnista kyseisenä päivänä.

- Lisäämme harjoituksiin tarpeen tullen lisää valmentajia/avustajia

- Seuran puolesta luistelukoulun aikaan jään reunalla on 1-2 aikuista huolehtimassa, ettei ketään lasta missään tilanteessa jätetä ilman valvontaa ja yksin.

Toivottavasti näillä toimenpiteillä saisimme pidettyä Heinolassa lasten harrastustoiminnan käynnissä. Eilen 18.1.2021 päivitetyn ohjeistuksen mukaan Hollola ja Lahti on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen ja kaikki alle 18-vuotiaiden sisäharrastustoiminta on jouduttu keskeyttämään.

Ollaan vastuullisia ja käyttäydytään annettujen suositusten mukaan!

Johtokunta