Tärkeää tietoa varusteista

 

 

Hyvä luistinkenkä 

tukee jalan asentoa, tukee luisteluasentoa ja on sopiva kooltaan. Luistimen materiaalin tulisi olla vuorellista, tukevaa nahkaa. Luistimiin ei kannata ostaa kasvuvaraa, käyttösukan lisäksi kenkään saa mahtua ohut puuvillasukka. Aloittelevan luistelijan kannattaa ostaa hyvät taitoluistimet joko käytettyinä tai uusina. Pieneksi jääneet luistimet voi myydä edelleen lähes ostohintaan.
 

Hyvä luistinterä on

laadukas taitoluistinterä, joka tukee lasta oppimisessa ja kehittymisessä. Siinä on kärkipiikit ja ns. urateroitus. Kärkipiikkejä tarvitaan esimerkiksi tietyissä hypyissä, pirueteissa ja askeleissa. Oikeanlainen terä mahdollistaa myös kaariluistelun ja helpottaa kääntymistä, jolloin luistelun oppimisesta tulee mielekkäämpää.

 

Hyvä luistelijan asuste on

liikkumaväljä, joustava ja lämmin. Jää on aina viileä elementti, joten pipo ja lämpimät hansikkaat ovat tarpeen. Kypärän käyttö on suositeltavaa etenkin pienillä lapsilla ja aloittelijoilla.

 

Luistimien nyörittäminen

Luistinkenkä on nyöritetty oikein silloin, kun nyöritys on varpaiden kohdalta suhteellisen löysä, nilkan kohdalta tiukka (solmu tai kaksoisnyöritys alimmissa hakasissa estää löystymisen) ja varren yläosan kohdalta sen verran väljä, että varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin.

Liian pitkät nauhat on syytä lyhentää sopiviksi. Jään tasolla roikkuvat luistimen nauhat aiheuttavat helposti turhia vaaratilanteita.

 

Luistimien huolto

Luistimien terien tulee olla terävät. Tylsillä terillä ote lipsuu ja uusien taitojen opettelu hidastuu. Terien kuntoa tuleekin aika ajoin tarkkailla ja tarvittaessa teroittaa. Aloittelevan taitoluistelijan tulisi teroittaa luistimet ainakin kaksi kertaa kauden aikana. Luistimet on AINA teroitettava asiantuntijalla. Heinolassa taitoluistimia teroittaa

Promes Oy, Jukka Larkala
044 092 9849
Laukkamäenkatu 14
18100 Heinola
Teroitukset onnistuvat yleensä heti seuraavaksi päiväksi, kun toimittaa luistimet ennen iltakahdeksaa. 

Teroituksia tehdään myös taitoluistimia myyvissä erikoisliikkeissä. (ks. alla)

Muoviset teräsuojat ovat välttämättömät kuljettaessa jään ulkopuolella.

 

Lisätietoa varusteista saat omalta valmentajaltasi

 

Taitoluistimia myyviä erikoisliikkeitä:

Golden Skate                 www.goldenskate.fi

Lucky Skate                   www.luckyskate.fi

Skate Shop                     www.skateshop.fi

 

Nettikirpputori: www.facebook.com/taitoluistelutori