Taitoluistelukoulu

Taitoluistelukoululaisia kaudella 2021-2022

Taitoluistelukoulu 4–6 v.

Vaatimukset

  • osaa luistella sujuvasti eteenpäin ja vähintään taakse luistelun alkeet
  • yhdellä jalalla liukuminen, kahden jalan tasahyppy, kyykkyliuku sekä pyöriminen kahdella jalalla
  • pärjää jäällä ja jumpassa ilman vanhempaa
  • haluaa harjoitella 2 x viikossa

Ryhmässä harjoitellaan luistelun perusteita sekä taitoluistelun alkeita. Jäällä harjoitellaan perusluistelua, sirklaamista sekä perusaskeleita (kaaret, kolmoset kantakäännökset) ja helpoimpien yksöishyppyjen alkeita, 1 jalalla pyörimistä sekä musiikkiluisteluita. Jumpassa harjoitellaan motorisia perustaitoja leikkien ja pelien avulla sekä tutustutaan taitoluistelun lajiharjoittelun alkeisiin.

Tavoitteina on oppia sujuva eteen- ja taaksepäin luistelu, sirklauksen alkeet kaikkiin suuntiin, PT1 askeleiden kehittelyä, helpoimpien yksöishyppyjen kehittely, yhden jalan piruetti sekä vaakaliu’un alkeet.

Taitoluistelukoululaiset pääsevät osallistumaan seuramme joulu- sekä kevätnäytöksiin.

Taitoluistelukoululaisia ohjaavat lajikoulutetut ohjaajat, joilla on itsellä vahva luistelutausta. Lisäksi apuohjaajina toimivat aktiviiset kilpaluistelijamme.

Taitoluistelukoulusta voi siirtyä valmentajien suosituksella joko Flipit tai Tulpit -kilparyhmiin, Taitajat -harrasteryhmään tai Koululaisten luisteluryhmään, lapsen taitotasosta sekä tavoitteista riippuen. 

Vastuuvalmentajat: Anniina Pärssinen ja Aino Kaukonen 

Ikäsuositus: 4-6v. (Lapsi pärjää jäällä ja jumpassa ilman vanhempaa, vanhempi voi avustaa luistinten laitossa/vaatteiden vaihdossa. Lapsi opettelee aktiivisesti luistinten sitomista)