Uudet Korona rajoitukset ja suositukset Päijät-Hämeen alueella

3.3.2021

Heinola ja koko Päijät-Häme on siirtynyt takaisin leviämisvaiheeseen. Valtioneuvoston 25.2. julkaisemat toimet on otetaan käyttöön Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella ja uudet suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämän hetken arvion mukaan 28.3. asti. Suositukset tulevat voimaan välittömästi. Yhtymä ja koronayhteistyöryhmä pyytävät Avilta ja Traficomilta tekemään toimivaltaansa kuuluvat päätökset mahdollisimman pian.

 

Sisällä tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty edelleen. Ulkona tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta, jossa turvavälejä ei voida toteuttaa, keskeytetään. Tarkoitus ei ole rajoittaa niitä ulkoilmassa olevia enintään 6 hengen ryhmäharrastuksia, joissa turvavälit voidaan toteuttaa aidosti. Aikuisten ryhmillä tarkoitetaan 20 vuotta täyttäneitä osallistujia. Perumme automaattisesti kaikki kaupungintiloissa järjestettävät aikuisten harrastevuorot. Ammattimainen urheilu ei ole tässä tarkoitettua harrastetoimintaa.

 

Vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 28.3. saakka. Kaupungin tiloissa noudatetaan täysin Valtioneuvoston ja PHHYKY:n suosituksia.

 

Lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastusryhmien toiminnassa on noudatettava mm. seuraavia periaatteita:

  • Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen.
  • Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden ryhmäkokoja ei rajoiteta.
  • Toiminnassa noudatetaan Olympiakomitean ja muiden viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita. https://www.olympiakomitea.fi/2021/01/21/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/
  • Toiminta tulee toteuttaa niin, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi.
  • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin.
  • Harrastuksiin saattajat eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.
  • Kaikessa toiminnassa harrastustilojen pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain täysin välttämättömään.

Lisätietoja ohjeistuksista  https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/

 

Tsemppiä kovasti kaikille poikkeusoloihin ja pysytään terveinä!