Koronarajoitukset jatkuvat 15.2.2021 asti - Tiedote Heinolan kaupungilta

19.1.2021

Heinola on siirtynyt takaisin koronan kiihtymisvaiheeseen. PHHYKY on eilen ilmoittanut suositukset ja rajoitukset, jotka ovat voimassa 15.2.2021 asti. Heinolan kaupungin liikuntatiloja koskevat rajoitukset astuvat voimaan heti. Alla lyhennetty kooste PHHYKY:n tiedotteesta.

 

Aikuisten toiminta

Aikuisten sisällä tapahtuva ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. Myös ulkona tapahtuva ryhmäharrastustoiminta, jossa turvavälejä ei voida toteuttaa keskeytetään. Tarkoitus ei ole rajoittaa niitä ulkoilmassa olevia enintään 10 hengen ryhmäharrastuksia, joissa turvavälit toteutuvat aidosti.

 

Aikuisten ryhmillä tarkoitetaan suosituksessa 20 vuotta täyttäneitä osallistujia. Ammattimainen urheilu ei ole tässä tarkoitettua harrastustoimintaa. Olympiakomitean ohjeistuksen mukaisesti Peliitat täyttävät Heinolassa ammattimaisen urheilun kriteerit. Lisätiedot https://www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

 

Perumme Timmi -tilanvarausjärjestelmästä rajoituksia koskevat vuorot automaattisesti.

 

Lasten toiminta

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua Heinolassa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Lahdessa ja Hollolassa lasten sekä nuorten sisällä tapahtuva harrastetoiminta suositellaan keskeytettäväksi. Yhdistelmäryhmät eri kaupunkien välillä noudattavat aina tiukemman kaupungin suosituksia.

 

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoimintaa ilman yleisöä voi järjestää niiden kuntien joukkueiden välillä, jotka eivät ole koronan leviämisvaiheessa.

 

Tarkemmat tiedot PHHYKY:n tiedotteesta:

https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/

 

Ministeriön erityisavustus (2) urheiluseuroille toiminnan turvaamiseksi koronavirustilanteessa

Avustusta voivat hakea urheiluseurat lasten ja nuorten kilpa- ja huippu-urheilutavoitteisen toiminnan turvaamiseksi koronaepidemian aikana.
Avustusta voi hakea 1.6. 2020 - 31.1.2021 aiheutuneisiin kustannuksiin. Hakuaika alkaa 13.1.2021 ja päättyy 15.2.2021 klo 16:15. Opetus- ja kulttuuriministeriö voi käyttää avustuksiin yhteensä enintään 2 000 000 euroa.

Lisätiedot avustuksesta https://minedu.fi/-/erityisavustus-2-urheiluseuroille-toiminnan-turvaamiseksi-koronavirustilanteessa?fbclid=IwAR13EHIugesCjyWbDnZSc7tUIqn9CyLWRKB9YQTT2MET69lS8RIWlnMjrw8

 

Olkaa rohkeasti yhteydessä, mikäli suositukset jäävät mietityttämään. Yritetään ratkoa niitä yhdessä eteenpäin.

 

Tsemppiä kaikille kevättalveen!

 

Ystävällisin terveisin

Maria Kaikkonen